Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@14:11:20 GMT

کشف اسکلت از تپه پوستچی شیراز

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۵۸۷۱۳

کشف اسکلت از تپه پوستچی شیراز

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ حسن علی عرب سرپرست تیم کاوش تپه پوستچی شیراز با اشاره به کشف استخوان در این تپه باستانی گفت: این اسکلت متعلق به دوره پیش از اسلام است، اما آثاری که با اطمینان آن را به دوره ساسانی نسبت دهد، وجود ندارد.

وی با اشاره به انجام ۲ فصل کاوش در تپه باستانی پوستچی، افزود: برنامه ۱۰ ساله برای بررسی و کاوش این تپه باستانی در نظر گرفته شده است و تاکنون آثار به دست آمده از آن قدمت شیراز را به ۶۵۰۰ سال رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عرب با اشاره به نتایج فصل دوم کاوش، ادامه داد: قطعاتی سفالی و تکه‌هایی از استخوان در این دوره کاوش به دست آمده که تاریخی و متعلق به دوره پیش از اسلام است.

سرپرست تیم کاوش تپه پوستچی شیراز بیان کرد: فاز‌های جدید مطالعاتی با هدف دستیابی به لایه‌های قدیمی‌تر تعریف شده که نشان دهد دوره‌های استقراری در این منطقه از کی شروع شده و تا چه زمانی ادامه داشته است.

وی با بیان اینکه آثار کشف شده در دانشگاه هنر شیراز مطالعه و بررسی می‌شود، اظهار داشت: پس از تکمیل مطالعات تمامی آثار به میراث فرهنگی استان تحویل می‌شود تا نسبت به نگهداری و حفاظت از آن‌ها اقدام شود.

تپه تاریخی پوستچی مربوط به دوره هزاره ۳ و ۴ قبل از میلاد، دوران ساسانی و اوایل دوره اسلامی است که در ۴ اردیبهشت ماه سال ۹۵ با شماره ۳۱۴۶۳ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

محوطه فرهنگی- تاریخی تپه پوستچی شیراز در محدوده‌ای به مساحت ۱۲ هکتار در کنار بلوار رحمت قرار گرفته که به گفته مصیب امیری، مدیرکل میراث فرهنگی استان فارس در واقع وسعتی بیش از این داشته که بر اثر ساخت و ساز‌های مسکونی در سال‌های اخیر، حدود نیمی از آن تخریب و نابود شده است.

عملیات کاوش در منطقه تاریخی تپه پوستچی شیراز که کار مشترک پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور و دانشگاه هنر شیراز بود از نیمه اردیبهشت ماه سال ۹۵ آغاز شده و تا نوزدهم خردادماه ۹۵ ادامه یافت.
انتهای پیام/ر

کشف استخوان از تپه پوستچی شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۵۸۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاوش‌ در «فلک‌الافلاک»/ سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان از سکونت انسان قبل از عصر مفرغ در تپۀ فلک‌الافلاک خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، عطا حسن‌پور، امشب در جمع خبرنگاران با اشاره به پایان کاوش‌های جدید در تپه قلعه فلک‌الافلاک، گفت: این کاوش‌ها نخستین لایه‌نگاری به روش نوین، علمی و هدفمند در این قلعه است.

او اضافه کرد: با کاوش‌های جدید در لرستان سکونت انسان قبل از عصر مفرغ در تپۀ فلک‌الافلاک تأیید شد و قدمت این تپه به 4500سال پیش بازمی‌گردد.

سفر ارزیاب یونسکو به لرستان برای ثبت جهانی«فلک‌الافلاک»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری لرستان بیان کرد: عرصه‌ای به‌طول 25 متر و عرض دو متر در کاوش‌های اخیر تپۀ فلک‌الافلاک مورد بررسی قرار گرفت و بقایای سکونت انسان در چندین دوره تاریخی کشف شد.

حسن‌پور اعلام کرد: پروندۀ قلعه فلک‌الافلاک و دره خرم‌آباد برای ثبت جهانی به‌عنوان سهمیه 2024 ایران به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، یونسکو، ارسال شده‌است.

او خاطرنشان کرد: کاوش هدفمند و علمی با شناخت لایه‌های دقیق باستان‌شناسی برای پیوست تاریخی و علمی پروندۀ ثبت جهانی فلک‌الافلاک بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام/ 644/.

 

دیگر خبرها

  • کشف فسیل دست نخورده یک گونه کانگوروی عجیب
  • با کاندیداهای راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس دو حوزه انتخابیه فارس آشنا شوید
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • کشف تاریخ ۴۵۰۰ ساله در زابل
  • رونمایی از آثار ۱۳ معلم مولف در مراسم تکریم مقام معلم
  • کاوش‌ در «فلک‌الافلاک»/ سکونت انسان قبل از عصر مفرغ تأیید شد
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • نمایشگاه آثار هنری کنگره جهانی محمد(ص) در شورای شهر شیراز برپا شد
  • دانش آموز پاسارگادی نایب قهرمان مسابقات دومیدانی فارس