Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا مصیب امیری، شنبه در جمع خبرنگاران افزود: این فصل از کاوش های باستان شناسی تپه پوستچی با مجوز پژوهشکده باستان شناسی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توسط یک هیات باستان شناس ایرانی به سرپرستی، حسنعلی عرب و علیرضا سرداری زارچی در شیراز آغاز شده است.
وی ادامه داد: اعتبار اجرای این طرح را دانشگاه هنر شیراز تامین کرده و این کاوش ها تا نیمه دوم آبان ماه 97 ادامه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امیری اضافه کرد: فصل نخست کاوش این تپه در خردادماه سال 95 انجام و موجب کشف حدود یک هزار قطعه از اشیای باستانی شد، این آثار مکشوفه منجر به افزایش قدمت شهر شیراز از سه هزار سال به 6 هزار و 500 سال شد.

**تپه پوستچی، نخستین استقرارگاه در دشت شیراز است
سرپرست تیم کاوش تپه پوستچی شیراز نیز در این باره گفت: مطالعاتی که تاکنون انجام شده نشان می دهد، تپه پوستچی نخستین استقرارگاه در دشت شیراز محسوب می شود.
حسنعلی عرب بیان کرد: مهمترین هدف از فصل دوم و سوم کاوش ها، ادامه اقدامات فصل قبل است و در حقیقت، گاه نگاری محوطه باستانی پوستچی است تا باستان شناسان بتوانند به شناختی از لایه‌های قدیمی‌تر از این محوطه دست یابند.
این باستان‌شناس اظهار داشت: از جمله دستاوردهایی که در فصل قبل کاوش این منطقه به دست آمد، تعداد زیادی قطعات سفالی و ابزارهای سنگی است که اطلاعات زیادی در مورد نحوه معیشت مردمان آن دوره به ما می‌دهد.
عرب افزود: همچنین از داده‌های استخوانی به دست آمده به این نتیجه رسیدیم در این محل، تدقین هایی از دوره ساسانی وجود داشته و انسان‌ها به‌ صورت گذرا تدفین انجام داده‌اند که احتمالا مربوط به کوچ ‌نشینانی بوده که در دوره ساسانی در این منطقه حضور داشتند.
سلسله ساسانیان که آخرین حکومت پادشاهی ایران قبل از ظهور اسلام است، از سال 224 تا 651میلادی به مدت 427 سال بر ایران حکومت کردند.
علیرضا سرداری، دیگر سرپرست مشترک این تیم کاوش، بیان کرد: تپه پوستچی بقایای به‌ جامانده از روستایی از دوران پیش‌ از تاریخ از 6هزار و 500 تا هفت هزار سال پیش بوده که در باستان‌شناسی به آن 'باکون' یا 'شمس‌آباد' گفته می‌شود یعنی مرحله شکل‌گیری روستاهای بزرگ و پیچیده با فرهنگ مسنجم که با روستاهای قدیمی‌ تر متفاوت است.
به نظر می‌رسد با شروع فصل سوم کاوش های تپه پوستچی شیراز، باید منتظر رونمایی از فصل جدید و ناشناخته ای از تاریخ این شهر بود.
محوطه فرهنگی- تاریخی تپه پوستچی شیراز در محدوده‌ای به مساحت 12هکتار در کنار بلوار رحمت قرار گرفته است.
9873 /6118
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: اهواز ایران باستان شناسی باستانی صنایع دستی و گردشگری شیراز اهواز امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۴۰۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از آغاز عملیات اجرایی امحای مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق کلان‌شهر شیراز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، محمد میرزایی در حاشیه عملیات مذکور اظهار کرد: از صبح سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت عملیات امحای مزارع مذکور در سطح ۲۷۰ هکتار از اراضی منطقه گردخون در حومه کلان‌شهر شیراز آغاز شده است.

وی با بیان اینکه کار قلع‌وقمع مزارع گندم و جو آبیاری شده با فاضلاب خام با به‌کارگیری قریب به ۲۰ دستگاه تراکتور و پنج دستگاه لودر در حال انجام است، افزود: پیش‌بینی می‌شود این اقدام در بیش از ۱۰ قطعه از مزارع تا پایان روز به اتمام برسد.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه کار امحای مزارع به دستور مقام قضایی و نظر شبکه بهداشت و درمان مبنی بر آلودگی مزارع در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز قرار گرفته است، تصریح کرد: این عملیات با مشارکت دستگاه‌های متولی در قالب گشت‌های هم‌پوشان برنامه‌ریزی و به مرحله اجرا رسیده است.

میرزایی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت عموم جامعه و تولید محصول سالم عاری از هرگونه آلودگی، خط قرمز متولیان تولید است، اضافه کرد: جهاد کشاورزی هم‌گام با دیگر نهاد های ذی‌مدخل به طور جدی با هرگونه تهدید سلامت مردم مقابله و با سوء استفاده‌گران به هر شکل ممکن برخورد قانونی خواهد کرد.

وی ضمن اطمینان خاطر به مصرف‌کنندگان محصولات کشاورزی به جهت صیانت از تولید محصول سالم و با کیفیت خاطرنشان کرد: صیانت از تولید محصول سالم امری فرادستگاهی است که نیازمند همکاری تمام دستگاه‌ها است.

کد خبر 749321

دیگر خبرها

  • می گوید: جسد موجود در تابوت‌ها سالم بودند اما...+ عکس | ماجرای ویدئوی جنجالی تابوت‌های باستانی خوزستان چیست؟
  •  کاوش در «فلک‌الافلاک»/ قدمت ۵ هزارساله سکونت انسان در این عرصه
  • آغاز تبلیغات نامزد‌های دور دوم انتخابات از ۲ روز دیگر
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • ماجرای ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی چیست؟
  • ویدیوی منتشرشده در خصوص تابوت‌های جوبجی مربوط به سال ۱۳۹۸است
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • اراضی محوطه ربع رشیدی بسیار مهم و حساس از نظر باستان شناسی است
  • گامی دیگر برای ثبت جهانی قلعه فلک الافلاک خرم آباد
  • کشف یک مقبره ۲۲۰۰ ساله مجلل در چین